Kansrekening

Kansrekening is niet alleen mooie wiskunde met vele toepassingen, maar ook plezier beleven aan uitdagende problemen uit het leven van alledag.

Deze website hoort bij het boek Kansrekening - een introductie van Alex van den Brandhof, dat in februari 2012 is verschenen bij Epsilon Uitgaven. Dit boek is geschreven voor middelbare scholieren met Wiskunde B in het vakkenpakket, maar kan ook worden gebruikt in bijvoorbeeld het hoger beroepsonderwijs. Het boek gaat minder ver dan de meeste inleidingen in de kansrekening voor wiskundestudenten aan een universiteit, maar het overstijgt de kansrekening die in de wiskundemethodes voor het vwo wordt aangeboden. Raakvlakken met de analyse en de meetkunde worden duidelijk zichtbaar gemaakt. Het boek is daardoor bij uitstek geschikt voor vwo-leerlingen met Wiskunde D. Het boek bevat een uitgebreide collectie uitdagende opgaven, met daarbij ook een aantal (soms bewerkte) vwo-eindexamensommen Wiskunde B1 uit de periode 2001-2009.
Een preview van het boek, met enkele pagina’s uit het binnenwerk, waaronder de inhoudsopgave en de index, is hier te zien (pdf).

Kansrekening - een introductie is te koop in onder andere de Selexyz-winkels of via bijvoorbeeld Bol.com.

Op deze website vind je onder andere links, artikelen en softwarepakketten, die als achtergrond of aanvulling kunnen dienen bij de onderwerpen in Kansrekening - een introductie.

Kansrekening - een introductie
ISBN 978-90-5041-128-8
140 pagina’s
Prijs: 17 euro

Free counter and web stats