multimedia @ VU
[_] readme register courses minor master project(s) resource(s) (...) _ # @ !

talk show tell print

Practicum Entertainment


Anton Eliëns
Het practicum biedt de gelegenheid enkele aspecten van entertainment op het Web te beproeven. Passief, door enkele sites te bezoeken, een spelletje te spelen, en een multimedia briefkaart te versturen. Actief, door het maken van een (electronische) tekening, een animatie, of een 3D scene. Ook kun je enkele virtuele werelden te bezoeken.

Het is niet mogelijk in zo'n korte tijd alle mogelijkheden te onderzoeken. Maak daarom een keuze. Aanbevolen wordt om in idere geval een tekening of een eenvoudige animatie te maken. Laat die voordat je het programma afsluit aan je begeleider en je medestudenten zien.

Start door in netscape de pagina

	www.cs.vu.nl/~eliens/mm/entertain.html
te openen.

Begin dan, bijvoorbeeld, met het sturen van een multimedia briefkaart naar een vriend of vriendin, of als je niemand weet naar eliens@cs.vu.nl.

Maak dan een keuze. Als je van verhalen houdt, in het Engels, kun je een bijdrage leveren aan een collaboratief verhaal. Of begin gelijk met iets creatiefs, het maken van een tekening, of, iets moeilijker, het maken van een animaties met Morph of Flash.

Je kunt een programma opstarten door voor Run of Uitvoeren te kiezen in het Start menu onder aan de werkbalk. Kies Browse, en selecteer dan T://tornado/practica. Kies dan achtereenvolgens media en programs. Ga dan naar de folder van je keuze en executeer het programma. Je begeleider zal je er bij helpen als je er niet uitkomt. (Niet alle programmas zijn beschikbaar. Vraag aan de begeleider welke programmas beschikbaar zijn.)

Bewaar het exploreren van de virtuele werelden tot het laatst. Want bedenk dat je weinig tijd hebt. Je zult merken dat het maken van een tekening, animatie of 3D scene, meer tijd en inspanning kost dan je verwachtte. In dat opzicht is Multimedia Entertainment minder leuk dan het op het eerste gezicht lijkt. Maar niet minder interessant, natuurlijk.

Veel plezier. En, eh, als je iets niet weet, vraag maar!


Toegankelijk via Netscape: * = eenvoudig, ** = ingewikkeld.
Door opstarten programma: * = eenvoudig, ** = lastig, *** = moeilijk, *** = zeer moeilijk.

Op het Web

Stuur een multimedia briefkaart *

Vertel mee aan een verhaal (in het Engels!) **

Kijk rond op een Web site *

Waag eens een gokje

Creatief

Maak een mooie tekening

Of maak een animatie

Creeer een 3D scene ****

Virtuele Werelden

Vermaak jezelf in 3D *

Bezoek een virtuele gemeenschap **

Maak een praatje en dans **


Als je de software zelf wilt installeren


[_] readme register courses minor master project(s) resource(s) (...) _ # @ !

(C) Æliens 2014