home border=0
home search contact(ruimte voor foto?)


Het W+I Gebouw

Het W+I gebouw biedt onderdak aan het Mathematisch Instituut, het Leiden Institute of Advanced Computer Science, en de I-Groep. Deze webpagina is bedoeld als referentie-punt voor iedereen die werkzaam is in het gebouw, met de bedoeling om uit te groeien tot een officiele website voor het gebouw.

Hieronder vind je links naar informatie over het gebouw, de organisatie, plattegronden (?), en de huidige staat van de plannen voor het opknappen van het interieur van het gebouw. (TO DO)


Plattegronden en bereikbaarheid

Het gebouw van Wiskunde, Informatica en I-groep bevindt zich in het noord-westen van Leiden, tegen Oegstgeest aan, vlakbij de A44. Het adres is Niels Bohrweg 1, 2333 CA Leiden. De Niels Bohrweg is een kleine zijstraat van de Wassenaarseweg.

Openbaar vervoer

Neem de trein naar Leiden CS. U heeft nu drie mogelijkheden:

Te voet:
Het is een wandeling van zo'n 25 minuten vanaf het station langs de Wassenaarseweg. Kaarten vindt u via de routebeschrijving op de website van Informatica.
Per bus:
Bussen staan aan de voorkant van het station. Neem Connexxion-bus 30 in de richting Oegstgeest en stap uit bij halte "Rekencentrum". Vanaf Station Leiden Centraal rijdt lijn 30 in ruim vijf minuten naar het gebouw toe (eventueel kan ook bus 43 benut worden, maar die vertrekt op dezelfde tijden als bus 30 en het is iets verder lopen; zie de bushaltes op de kaartjes); vanaf het station is het twintig minuten lopen: eerst een stukje over het terrein van het ziekenhuis (LUMC) en dan verder over de Wassenaarseweg.
De bussen gaan elk half uur (tot 19:30). De vertrektijden van bus 30 vanaf het station zijn tussen 7 en 18 uur (richting Oegstgeest; uitstappen bij halte Universitair Rekencentrum): .14 en .44; 's avonds: 18.14, 18.43, 19.03, 19.33 en verder .03 en .33. Eerste bus: 6.44; laatste bus: 23.33. De bushaltes zijn aan de voorzijde van het station. Bus 30 vertrekt richting station vanaf het gebouw van Wiskunde en Informatica (richting Leiden Lammenschans) tussen 7 en 18 uur om .04 en .34; 's avonds: 18.04, 18.26, 18.54 en verder .24 en .54. Eerste bus: 7.04; laatste bus: 23.54. Het W+I gebouw is het dichtsbijzijnde gebouw aan de overkant van de weg vanaf de bushalte.
Per Taxi:
(Trein)taxis staan aan de achterzijde van het station. Een taxirit kost 12 tot 15 gulden.

Met de auto

De makkelijkste manier is om via de A44 (ten westen van Leiden) te komen (dus niet via de A4, die aan de andere kant langs Leiden gaat).
  • Neem afslag Oegstgeest en volg de Rijnzichtweg richting stad.
  • Na ongeveer 500 m, bij het tweede paar verkeerslichten en een kerk aan Uw linkerhand, slaat U rechtsaf, en rijdt de Rhijngeesterstraatweg op.
  • U volgt deze weg en na ongeveer 1 kilometer maakt de weg een scherpe bocht naar links. Vlak na deze bocht slaat U rechtsaf het universiteitsterrein op.
Het W+I gebouw is het eerste gebouw aan Uw rechterhand. De parkeerplaats is aan Uw linkerhand.

Op de routebeschrijving van het liacs kunt u kaarten en andere informatie vinden over hoe u ons het makkelijkst kunt bereiken.


Contact personen

* Chris Zaal (email)
* Petra Slabber (email)
* Aldine Aaten (email)
* Erwin van Soest (email)
* Herbert Bos (email)

[ Herbert Bos]