Personal

Some information about my personal interests, in Dutch.

Familie

Ik ben getrouwd met Linda Klein, samen hebben we drie dochters. Af en toe wonen er ook nog andere kinderen bij ons thuis in het kader van crisispleegzorg.

Fleur Myrthe

Onze dochters willen graag beroemd worden, ik hoop dat ze een vak leren :-).

Duurzaamheid

De manier waarop we met de aarde omgaan – en de armoede en klimaatverandering die dat tot gevolg heeft – baart me grote zorgen. Een belangrijke factor is de onevenredig grote belasting die de westerse wereld legt op de natuurlijke hulpbronnen. Ik vind het daarom een uitdaging om m’n eigen “foodprint” klein te houden door het gebruik van energie en nieuwe materialen te beperken. Dus, liever fietsen dan autorijden, liever opknappen dan weggooien en nieuw kopen, liever dichtbij dan ver weg, liever duurder en goed dan goedkoop en slecht. Ik sta sympatiek tegenover het Transition Towns initiatief, dat probeert steden en dorpen van onderop te veranderen in meer duurzame samenlevingen.

Zonne-energie

Als kleine bijdrage aan een duurzamere energievoorziening hebben we een zonneboiler voor de verwarming van water op ons dak geinstalleerd (Nefit Solarline 110-2) en verschillende sets zonnepanelen van totaal 1740 Wp. De opbrengst van beide is min of meer live te volgen. De technische uitleg van het monitoringsysteempje staat in dit forumbericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *